Logo Universiteit Utrecht

Ioniserende Stralen Practicum

De stralende week van Nucleair Nederland (9 t/m 13 april 2018)

NNL logoWie aan straling denkt, denkt daarbij snel aan kernreactoren. Toch zijn dat niet de enige bedrijven waar met straling wordt gewerkt.

Om leerlingen te laten zien wat er in Nederland gebeurt op stralingsgebied, biedt Nucleair Nederland de mogelijkheid om op unieke locaties het stralenpracticum te doen. Natuurlijk met een bijzondere rondleiding op de locatie zelf!

Op 9,10,12 en 13 april 2018 is het voor scholen mogelijk om het practicum te doen op dit moment zijn de deelnemende locaties COVRA, URENCO en RID.

In verband met de restricties die bij deze locaties gelden is het aantal deelnemers per dag gelimiteerd.
De kosten voor deze dag worden grotendeels door Nucleair Nederland betaald. De bijdrage van de scholen is € 2,50 per leerling. Het vervoer naar de locatie dient door de school zelf verzorgd te worden.
Mocht je met je school graag op deze bijzondere locatie het practicum willen doen, geef je interesse dan aan in het opmerkingenveld van de aanmelding én stuur een mailtje naar science.isp@uu.nl met daarin:

  • het aantal leerlingen, maximaal 50 voor de COVRA, maximaal 40 voor het RID en maximaal 16 voor URENCO. Maximale aantallen zijn inclusief begeleiding!).
  • De voorkeurslocatie
  • De schoolnaam
  • Contactpersoon

Docenten en toa dag

Op woensdag 11 april 2017 wordt er bij voldoende animo op beide locaties een toa/docentendag georganiseerd voor natuur/scheikunde docenten. Aanmelden kan door te mailen naar science.isp@uu.nl geef daarbij ook de voorkeurslocatie en het aantal toa’s/docenten aan. De kosten van deze dag worden door de bedrijven gedekt. U dient wel voor eigen vervoer te zorgen.

Voor alle activiteiten in deze week is er maar een beperkt aantal plekken. Er geldt dan ook VOL=VOL. Mocht uw school geselecteerd zijn, dan krijgt u van ons zo snel mogelijk meer informatie.