Logo Universiteit Utrecht

Ioniserende Stralen Practicum

Aanvragen en kosten

Mobiele practica

Wilt u zelf ervaren hoe het in de praktijk gaat? Begin juni 2020 stuurt het ISP de uitnodiging voor een bezoek van een van de mobiele practica naar alle scholen in ons adressenbestand.

Via de link in deze uitnodiging kunt u online aangeven in welke periode (eerste of tweede helft) van welke maand u het practicum zou willen uitvoeren. Bovendien geeft u via dit formulier aan om hoeveel leerlingen in 4-HAVO 5-HAVO, 5-VWO of 6-VWO het daarbij gaat. Na ontvangst van deze kaart maken de practicumleiders een definitieve afspraak met u over datum en tijd.

Wanneer de aangevraagde periode al vol blijkt te zijn nemen wij contact met u op. Echter gaat het inplannen van de andere scholen intussen wel door. Het is daarom belangrijk om de aanvraag volledig en met een zo ruim mogelijke bezoekperiode aan ons door te geven.

Aanmelden (lees eerst de bijbehorende brief (link beschikbaar vanaf begin juni 2020)

Vaste zaal in Utrecht

Let op: Jammer genoeg zijn we genoodzaakt om de reeds ingeboekte practica tot 31 maart te annuleren. Omboeken is natuurlijk mogelijk, graag via het formulier hieronder.
het practicum is (stand 13-3-2020) de volgende momenten al ingeboekt in de vaste zaal in Utrecht.

  • wo 01-04 – ochtend – middag
  • do 02-04 – ochtend
  • ma 06-04 – ochtend – middag
  • di 07-04 – ochtend – middag

Aanmelden voor een bezoek aan ons vaste practicum in het Minneart gebouw van de Universiteit Utrecht kan via dit formulier. Dit formulier is vanaf begin september geopend. De zaal is vanaf ongeveer half november beschikbaar.

Informatie

Als u deze aanvraagkaart niet hebt gekregen, of als u eerst nog meer informatie wilt over het ISP: bel of mail ons (zie Contact). Of maak een afspraak voor een oriënterend bezoek aan onze practicumzaal in het Minnaertgebouw van de Universiteit Utrecht om de experimenten te bekijken.

Kosten

Het ISP wordt gedeeltelijk gefinancierd door de rijksoverheid en het departement Natuur- en Sterrenkunde; de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Om het ISP draaiende te houden is daarnaast een bijdrage van de scholen voor het gebruik van haar diensten noodzakelijk.

De bijdrage van de scholen voor gebruik van het ISP is vastgesteld op een bedrag van € 7,50 per leerling, met een minimum van € 225,- per schoolbezoek. Voor het gebruik van de vaste practicumzaal in Utrecht geldt een bijdrage van € 5,50- per deelnemende leerling, met een miniumum van € 55,- per schoolbezoek. Daarbij zijn eventuele reiskosten voor rekening van de school.

De tarieven voor het gebruik van de ISP-faciliteiten, voor andere onderwijsinstellingen dan scholen voor voortgezet onderwijs, zijn op aanvraag beschikbaar.