Logo Universiteit Utrecht

Ioniserende Stralen Practicum

De stralende week van Nucleair Nederland (9 t/m 13 april 2018)

NNL logoWie aan straling denkt, denkt daarbij snel aan kernreactoren. Toch zijn dat niet de enige bedrijven waar met straling wordt gewerkt.

Om leerlingen te laten zien wat er in Nederland gebeurt op stralingsgebied, biedt Nucleair Nederland de mogelijkheid om op unieke locaties het stralenpracticum te doen. Natuurlijk met een bijzondere rondleiding op de locatie zelf!

Op dinsdag 10 april (EPZ) en op woensdag 11 april (COVRA) is er bij voldoende animo een docenten toa dag.

COVRA
Op 9, 10, 12 en 13 april 2018 mogen groepen leerlingen mee naar de COVRA. Bij de COVRA mogen in totaal 25 mensen tegelijk mee met de rondleiding. Er kunnen dus maximaal 50 mensen mee, met één groep een rondleiding, één groep het practicum en daarna een wissel.

RID (TU Delft)
Op 11 en 12 april kunnen er in totaal 20 mensen tegelijk mee met de rondleiding bij het RID. Er mogen dus maximaal 40 mensen mee. Deelnemers moeten tenminste 16 jaar zijn!

EPZ
Op dinsdag 10 april mogen er docenten en toa’s mee met een rondleiding bij de kernreactor van EPZ. Het aantal deelnemers bij EPZ is 15 per groep en er zullen 2 rondleidingen zijn.

In verband met de restricties die bij deze locaties gelden is het aantal deelnemers per dag gelimiteerd.
De kosten voor deze dag worden grotendeels door Nucleair Nederland betaald. De bijdrage van de scholen is € 2,50 per leerling. Het vervoer naar de locatie dient door de school zelf verzorgd te worden.
Mocht je met je school graag op deze bijzondere locatie het practicum willen doen, geef je interesse dan aan in het opmerkingenveld van de aanmelding én stuur een mailtje naar science.isp@uu.nl met daarin:

  • het aantal leerlingen, maximaal 50 voor de COVRA, maximaal 40 voor het RID
    Maximale aantallen zijn inclusief begeleiding!.
  • De voorkeurslocatie
  • De schoolnaam
  • Contactpersoon

Docenten en toa dag

Op dinsdag 10 april 2018 (EPZ) woensdag 11 april 2018 (COVRA) wordt er bij voldoende animo een toa/docentendag georganiseerd voor natuur/scheikunde docenten.

Aanmelden kan door te mailen naar science.isp@uu.nl geef daarbij ook de voorkeurslocatie en het aantal toa’s/docenten aan. De kosten van deze dag worden door de bedrijven gedekt. U dient wel voor eigen vervoer te zorgen.

Voor alle activiteiten in deze week is er maar een beperkt aantal plekken. Er geldt dan ook VOL=VOL. Mocht uw school geselecteerd zijn, dan krijgt u van ons zo snel mogelijk meer informatie.

Impressie
Om een indruk te krijgen van de stralende week kunt u kijken naar ons artikel in NVOX (2017-9)