Logo Universiteit Utrecht

Ioniserende Stralen Practicum

De stralende week van Nucleair Nederland (6 t/m 9 april 2020)

NNL logoWie aan straling denkt, denkt daarbij snel aan kernreactoren. Toch zijn dat niet de enige bedrijven waar met straling wordt gewerkt.

Om leerlingen te laten zien wat er in Nederland gebeurt op stralingsgebied, biedt Nucleair Nederland de mogelijkheid om op unieke locaties het stralenpracticum te doen. Natuurlijk met een bijzondere rondleiding op de locatie zelf!

Komend jaar is er weer een stralende week. Dit jaar bij COVRA, en waarschijnlijk ook bij URENCO, TU-Delft en EPZ.

COVRA
Bij de COVRA mogen in totaal 25 mensen tegelijk mee met de rondleiding. Er kunnen dus maximaal 50 mensen mee, met één groep een rondleiding, één groep het practicum en daarna een wissel.

Een maand van te voren vragen wij om ID-kaart nummers. Let er op dat deze dan dus zeker nog een maand geldig zijn!

URENCO
 Bij de URENCO mogen in totaal 16 mensen tegelijk mee met de rondleiding. Er kunnen dus maximaal 32 mensen mee, met één groep een rondleiding, één groep het practicum en daarna een wissel.

Een maand van te voren vragen wij om ID-kaart nummers. Let er op dat deze dan dus zeker nog een maand geldig zijn! Mobiele telefoons en andere smart devices zijn niet toegestaan, laat deze dus thuis.

RID (TU-Delft)
Bij het RID kunnen er in totaal 20 mensen tegelijk mee met de rondleiding bij het RID. Er mogen dus maximaal 40 mensen mee. Deelnemers moeten tenminste 16 jaar zijn!

Een maand van te voren vragen wij op ID-kaart nummers. Let er op dat deze dan dus zeker nog een maand geldig zijn!

EPZ
In deze week mogen docenten en toa’s op dinsdag 7 april 2020 mee met een rondleiding bij de kernreactor van EPZ. Het aantal deelnemers bij EPZ is 15 per groep en er zullen 2 rondleidingen zijn.

Belangrijk

In verband met de restricties die bij deze locaties gelden is het aantal deelnemers per dag gelimiteerd.
De kosten voor deze dag worden grotendeels door Nucleair Nederland betaald. De bijdrage van de scholen is € 2,50 per leerling. Het vervoer naar de locatie dient door de school zelf verzorgd te worden.
Mocht je met je school graag op deze bijzondere locatie het practicum willen doen, geef je interesse dan aan in het opmerkingenveld van de aanmelding én stuur een mailtje naar science.isp@uu.nl met daarin:

  • het aantal leerlingen, maximaal 50 voor de COVRA, maximaal 40 voor het RID en maximaal 32 bij URENCO
    Maximale aantallen zijn inclusief begeleiding!.
  • De voorkeurslocatie
  • De schoolnaam
  • Contactpersoon

Toegang tot alle locaties kan alleen met een geldig Identiteitsbewijs. In verband met de verwerkingstijd van alle noodzakelijke administratie vragen wij een maand vooraf gaand aan het bezoek de ID-kaart nummers en andere gegevens op. Bespreek dit met uw leerlingen zodat zij op dat moment een ID-kaart hebben die nog minstens een maand geldig is.

Docenten en toa dag

Bij voldoende animo wordt er een toa/docentendag georganiseerd voor natuur/scheikunde docenten.

Aanmelden kan door te mailen naar science.isp@uu.nl geef daarbij ook de voorkeurslocatie en het aantal toa’s/docenten aan. De kosten van deze dag worden door de bedrijven gedekt. U dient wel voor eigen vervoer te zorgen.

Voor alle activiteiten in deze week is er maar een beperkt aantal plekken. Er geldt dan ook VOL=VOL. Mocht uw school geselecteerd zijn, dan krijgt u van ons zo snel mogelijk meer informatie.

Impressie
Om een indruk te krijgen van de stralende week kunt u kijken naar ons artikel in NVOX (2017-9)