Logo Universiteit Utrecht

Ioniserende Stralen Practicum

Contact

Contactinformatie

Telefoon 030 253 1178 / 1181
E-mail science.isp@uu.nl
Postadres Princetonplein 5, 3584 CC Utrecht
Bezoekadres Universiteitscomplex De Uithof, Princetonplein 5, Utrecht: Buys Ballotgebouw, kamer 3.01 en 3.69
Universiteitscomplex De Uithof, Leuvenlaan 4, Utrecht: Minnaert-gebouw practicumzaal 0.04 en 0.06

Een routebeschrijving en plattegronden zijn te vinden op de website van de Universiteit Utrecht.

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Utrecht Centraal is De Uithof te bereiken tmet de buslijnen 12 (halte Padualaan) en 28 (halte Botanische Tuinen).

Betalen

In de kofie- en frisdrankautomaten en in het bedrijfsrestaurant van het Minnaertgebouw is ´contactloos betalen´ de enige manier van betalen.

Excursies

Een bezoek aan de practicumzaal van het ISP in het Minnaertgebouw van de Universiteit Utrecht is – bijvoorbeeld in het geval van een grote groep leerlingen die voor de uitvoering van het practicum moet worden gesplitst – te combineren met een van de volgende excursies:

De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht liggen direct naast het Minnaertgebouw. Het UniversiteitsMuseum en het museum & sterrenwacht Sonnenborgh liggen in de binnenstad van Utrecht.

De verantwoordelijkheid voor het regelen van deze excursies ligt bij de bezoekende school.

VWO BOVENBOUWPRACTICUM NATUURKUNDE

De uitvoering van het stralingspracticum in Utrecht is eventueel te combineren met de uitvoering van het Utrecht Practicum. Dit practicum geeft een aantal uitgebreide experimenten voor de bovenbouw, die op een school meestal niet gedaan kunnen worden.. Beide practica staan opgesteld in dezelfde (ruime) zaal van het Minnaertgebouw.