Ioniserende Stralen Practicum

PWS bij het ISP

Wat een ontzettend leuke profielwerkstukaanvragen hebben wij gehad! Helaas lukt het ons, door de vele aanvragen, niet meer om dit schooljaar (2022/2023) profielwerkstukken te begeleiden.

Wil jij graag je graag in 2023/ 2024  je profielwerkstuk doen over een onderwerp gerelateerd aan ioniserende straling, maar heb je geen idee hoe je het praktische gedeelte in kan vullen? Dan kunnen we je uiteraard  wel helpen! Elk schooljaar begeleiden wij een aantal (groepen) leerlingen bij hun eigen onderzoek naar radioactiviteit. Om dit centraal te houden organiseren wij een aantal vaste dagen waarop je informatie krijgt, en ondersteund wordt in de uitvoer van het onderzoek.

Aan het begin van je pws bieden we jullie een korte cursus aan. Tijdens deze cursus kijken we naar  de basisvaardigheden die nodig zijn om zelfstandig met radioactieve stoffen te werken, daarnaast proberen we een excursie te regelen naar een locatie die verband houdt met jullie pws of ioniserende straling in het algemeen. Deze cursus is verplicht. Zodra we een aantal aanvragen binnen hebben zullen we een datum prikken voor deze dag.

Om mee te kunnen doen vragen wij jullie om vòòr 1 september een aantal dingen te laten weten:

Onderwerp
Hebben jullie al een onderwerp? Of wil je graag hulp bij het vinden van een onderwerp?

Deadlines
Welke deadlines hebben jullie vanuit school gekregen? Wanneer moet je bijvoorbeeld je onderwerp indienen en wanneer moet je pws (of tenminste het praktische deel) klaar zijn?

Hoe gaat het verder?

  • Meld je eerst aan door antwoord te geven op bovenstaande vragen via science.isp@uu.nl
  • We maken een afspraak via Microsoft Teams om het onderwerp met jullie door te spreken
  • Jullie kunnen aan de slag met het literatuur onderzoek
  • Gezamenlijk met de andere pws groepen hebben we de cursus voor basisvaardigheden
  • Je maakt je meetplan
  • Je voert bij ons je metingen uit.
  • Je schrijft je pws
  • Indien het lukt (en van jullie mag) komen we graag naar de pws presentatie (als die er is)

Uiteraard kun je tussendoor via instagram of via de mail gewoon vragen stellen. Op de cursusdag en de meetdag hebben we de hele dag de tijd om jullie te helpen.